Deschiderea noului an școlar la Seminarul Teologic Ortodox

Deschiderea noului an școlar la Seminarul Teologic Ortodox

Sub binecuvântarea lui Dumnezeu, slujba de Te-Deum a fost săvârșită de delegatului Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, Preasfințitul Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, alături de Arhim. prof. Nectarie Șofelea, Director adjunct al Seminarului și Pr. Ionuț Bărbulescu, cadru didactic.
 
După săvârșirea slujbei de binecuvântare a noului început școlar, Arhim. Nectarie Șofelea a dat citire mesajului Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, iar Preasfințitul Timotei Prahoveanul a rostit cuvânt de învățătură. Totodată, Arhim. Nectarie Șofelea a urat bun venit elevilor, evidențiind rolul învățământului în societatea contemporană.
 
În ultima perioadă, internatul teologic a fost renovat și modernizat prin înlocuirea celei mai mari părţi a pieselor de mobilier şi zugrăvirea integrală a acestor spaţii. De asemenea, s-a schimbat mobilierul școlar din toate clasele.
 
Preasfințitul Timotei Prahoveanul a binecuvântat clasele, laboratoarele Școlii Postliceale Sanitare, Paraclisul, Biblioteca, spațiile de cazare, precum și birourile instituției.
 
Sărbătoarea s-a desfășurat cu luarea tuturor măsurilor recomandate de autorităţi pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus.
 
La eveniment au participat vicepreședintele Camerei Deputaților, Carmen-Ileana Mihălcescu viceprimarul capitalei, Aurelian Bădulescu, precum și Gabriela Szabó, atletă mondială.
 
În anul şcolar 2020-2021, la Seminarul Teologic din Bucureşti sunt înscrişi 465 de elevi, din care 178 la Secţia de Teologie, iar 287 la cursurile Şcolii Postliceale Sanitare „Sfântul Nectarie”, care funcţionează în cadrul unităţii de învăţământ teologic. În acest an au fost ocupate toate locurile disponibile, respectiv 56 la cursurile seminariale şi 117 la cursurile post­liceale sanitare
 
Binecuvintează, Doamne, acest început, ocrotindu-i pe toți elevii, profesorii și ostenitorii Seminarului din București!
 
Foto: basilica.ro
Responsive image Responsive image Responsive image Responsive image Responsive image Responsive image