Elevii Seminarului Teologic Ortodox la Procesiunea Calea Sfinţilor 2019

Elevii Seminarului Teologic Ortodox la Procesiunea Calea Sfinţilor 2019

Astăzi, 25 octombrie 2019, elevii Seminarului Teologic Ortodox Nifon Mitropolitul din București au participat la Procesiunea desfășurată de la Catedrala Sf. Spiridon Nou până la Catedrala Patriarhală intonând troparele sfinților prăznuiți în aceste zile festive pe Colina Bucuriei.
 

Sfântul Dimitrie cel Nou are ca invitați la sărbătoarea sa pe Sfânta Muceniţă Filofteia de la Curtea de Argeş și pe Sfântului Ierarh Dionisie, Episcopul Cetăţii Albe – Ismail.
 

Cu acest minunat prilej, elevii seminariști participă activ la organizarea zilelor de zărbătoare ale Sfântului Dimitrie, oferind ca ofrandă sfântului priceperea lor în diverse atribuții. Astfel, la Procesiunea desfășurată astăzi, elevii au purtat în mâini steaguri și prapori, dar și ajutând pelerinii prin împărțirea florilor la ieșirea din baldachinul cu sfintele moaște, cinstind astfel moaștele sfinților, cei ce sunt prietenii noștri, dar și prietenii lui Dumnezeu!
 

La finalul Procesiunii, elevii au ascultat Cuvântul de învățătură al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, care a reflectat viețile pilduitoare ale celor trei sfinți celebrați în aceste zile de bucurie duhovnicească la Catedrala Patriarhală.
 

Minunat este Domnul întru Sfinții Săi!

Responsive image Responsive image