Evenimente dedicate poetului Mihai Eminescu

Evenimente dedicate poetului Mihai Eminescu

15 ianuarie – Ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu, numit de Constantin Noica „omul deplin al culturii românești” este Ziua Culturii Naționale din decembrie 2010.

Astfel, cea de-a zecea ediție a Zilei Culturii Naționale a fost marcată de elevii Seminarului Teologic Ortodox ,,Nifon Mitropolitul” din București pe 3 planuri:
 

1. Participare la parastasul din Cimitirul Bellu- Parte a Corului Seminarului, coordonați de Arhid.Nifon Constantin a participat la slujba de parastas oficiată de către Preasfințitul Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor la mormântul poetului Mihai Eminescu din cimitirul Bellu.
 

2. Participare la sesiunea festivă organizată de Academia Română cu prilejul Zilei Culturii Naţionale- Doi elevi seminariști, alături de dna. prof. Mihaela Trifu au participat la manifestarea ce a avut loc la Ateneul Român. După eveniment, aceștia s-au întâlnit cu personalități de seamă ale culturii românești și au primit binecuvântarea patriarhală.
 

3. Festivitate comemorativă în cadrul Seminarului Teologic Ortodox ,,Nifon Mitropolitul” din București- În Aula Seminarului, la finalul orelor de curs, s-a desfășurat un moment cultural coordonat de dl. prof. Ioan Jata. Părintele director Marian Colțan a deschis manifestarea culturală printr-un cuvânt adresat participanților, apoi elevii au recitat poezii eminesciene. Un grup de elevi dirijat de arhid. Constantin Ștefan Răzvan au interpretat 4 cântări pe versurile lui Mihai Eminescu.

Responsive image Responsive image Responsive image