Festivitate dedicată Zilei Naționale a României la Seminarul Teologic Ortodox

Festivitate dedicată Zilei Naționale a României la Seminarul Teologic Ortodox

Astăzi, 28 noiembrie, în Aula Magna a Seminarului Teologic Ortodox București, în prezența Părintelui Director Marian Colțan, a părintelui director adjunct, Arhimandritul Nectarie Șofelea și a cadrelor didactice ale Seminarului, elevii au celebrat într-un cadru festiv Ziua Națională a României.

Prima parte a evenimentului cultural- artistic a fost compus din intonarea unor cântele patriotice precum ,,Imnul eroilor”, ,,Drum bun”, ,,Se aude glas peste Carpați”, ,,Treceți batalioane române Carpații”.
 

Un moment semnificativ emoționant din ce-a de-a doua parte a serbării a fost cel în care o trupă militară formată din elevi seminariști, condusă de elevul Bogdan Ștefan Fișcuci din clasa a XI-a A, a prezentat uniforma militară din Primul Război Mondial, având invitat pe dl. Vali Popa din Asociația Tradiții Ostășești, care, cu migală și-a propus reconstituirea echipamentelor militare din primele două războaie mondiale.
 

Domnul profesor Ioan Jata a evocat importanța zilei de 1 decembrie, iar Părintele Director Marian Colțan a concluzionat întreaga manifestare precizând că istoria poporului român trebuie evidențiată prin astfel de momente, îndemnându-i pe participanți să continue cinstirea înaintașilor și a istoriei naționale.
 

De asemenea, în Aula Seminarului a fost organizată o expoziție cu obiecte ale preoților de armată și diferiți participanți la primul și al doilea Război Mondial.
 

Evenimentul a fost coordonat de Dna. Prof. Mihaela Trifu, alături de Consiliul elevilor al Seminarului bucureștean și Liga Culturală Nifon Mitropolitul. Prezentarea a fost făcută de președintele elevilor seminariști, Gherghe Răducu, clasa a XII-a B.

Responsive image Responsive image Responsive image