ÎMPĂRTĂŞIREA ELEVILOR ÎN PRIMA SĂPTĂMÂNĂ A POSTULUI MARE

ÎMPĂRTĂŞIREA ELEVILOR ÎN PRIMA SĂPTĂMÂNĂ A POSTULUI MARE

Bucurie duhovnicească în Biserica Mănăstirii Radu Vodă, loc unde elevii Seminarului Teologic "Nifon Mitropolitul" au participat la Sfânta Liturghie arhierească oficiată de părinţii profesori ai Seminarului sub protia Preasfinţitului Timotei Prahoveanul- Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor cu prilejul tradiţionalului eveniment al împărtăşirii elevilor în prima săptămână a Postului Mare.  

Pe parcursul primei săptămâni a Postului Mare elevii s-au spovedit sub epitrahilul părinţilor duhovnici, iar în urma binecuvântării primite, s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Hristos. Această activitate se efectuează cu regularitate în cadrul instituţiei, fiind o practică esenţială în viaţa creştinului şi mai cu seamă în viaţa elevilor seminarişti.

Bucuria comuniunii din cadrul Sfintei Liturghii a fost întregită de părintescul cuvânt al ierarhului, care a prezentat tinerilor teologi principiile esenţiale ale vieţii preoţeşti dar şi profunzimea acesteia.Totodată, Preasfinţia Sa a expus frumoasa activitate a Seminarului Teologic şi i-a sfătuit părinteşte pe elevi să nu se rătăcească de pe drumul vieţii creştine, ci să urmeze calea pe care au păşit, dar cu seriozitate şi devotament.  

La finalul evenimentului s-a desfăşurat agapa frăţească la cantina Seminarului, unde Părintele Director Marian Colţan a felicitat elevii pentru activitatea lor duhovnicească.

Responsive image Responsive image Responsive image