Împărtășirea elevilor- Postul Crăciunului

Împărtășirea elevilor- Postul Crăciunului

De praznicul Intrării în biserică a Maicii Domnului, elevii Seminarului Teologic Ortodox din București au participat la tradiționalul eveniment duhovnicesc de la începutul fiecărui post rânduit de Biserica Ortodoxă- Împărtășirea elevilor.
 

Cu binecuvântarea Preafercitului Părinte Patriarh Daniel, în data de 21 noiembrie, Prasfințitul Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a oficiat Sfânta Liturghie în biserica Mănăstirii Radu Vodă înconjurat de Părintele Director Marian Colțan, preoții profesori ai Seminarului, dar și părinți slujitori ai Mănăstirii Radu Vodă.
 

În predica rostită, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe tinerii elevi să continue preocuparea lor duhovnicească, căci astfel vor putea ajunge autentici slujitori ai sfintelor altare. De asemenea, în omilia rostită a fost evidențiată importanța participării la aceste evenimente comunionale din cadrul Seminarului bucureștean, dar mai ales împărtășirea din același sfânt potir a tuturor.
 

După Sfânta Liturghie, la cantina Seminarului s-a desfășurat tradiționala agapă frățească, în cadrul căreia elevii au primit binecuvântarea Părintelui Director Marian Colțan și a Arhimanditului Nectarie Șofelea, Directorul Adjunct al Seminarului.

Responsive image Responsive image