Încheierea studiilor la Seminarul Teologic din Bucureşti

Încheierea studiilor la Seminarul Teologic din Bucureşti

La Seminarul Teologic Ortodox Nifon Mitropolitul din Bucureşti a avut loc festivitatea de încheiere a anului şcolar. Momentul festiv s-a desfăşurat în prezenţa Episcopului Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, dar şi a cadrelor didactice care i-au îndrumat pe elevi în cei patru ani de liceu.

Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul le-a vorbit tinerilor teologi despre misiunea mărturisirii lui Hristos, misiune care de astăzi le stă înainte.

Ierarhul a adus aminte celor prezenţi de faptul că Hristos Domnul a avut mai mulţi ucenici cărora le-a descoperit cuvintele vieţii veşnice, însă care au făcut alegeri diferite în ceea ce priveşte fidelitatea lor faţă de Mântuitorul lumii.

Dintre ei unul a mers până la Cruce, altul L-a vândut cu 30 arginţi, altul s-a lepădat de El spunând că nu îl cunoaşte, iar alţii au rămas închişi în casă de frica iudeilor atunci când Hristos a pătimit sau când trebuiau să meargă dis de dimineaţă la mormântul Lui, a evidenţiat ierarhul.

În continuare, Preasfinţia Sa i-a îndemnat pe elevi să îl mărturisească pe Hristos în orice moment al vieţii lor. Ierarhul evidenţiat că au libertatea de a alege dacă vor fi asemenea lui Ioan, ucenicului cel iubitor, şi îl vor urma pe Domnul sau îl vor vinde pe câţiva arginţi şi se vor lepăda de El.

Responsive image Responsive image Responsive image