Patriarhul României s-a întâlnit cu primii absovenţi ai Școlii Postliceale Sanitare „Sf. Nectarie”

Patriarhul României s-a întâlnit cu primii absovenţi ai Școlii Postliceale Sanitare „Sf. Nectarie”

Patriarhul României s-a întâlnit joi cu absolvenţii primei promoţii a Școlii Postliceale Sanitare „Sfântul Nectarie”, instituţie ce funcţionează în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din București.

Școala postliceală a fost inaugurată în 2016, este autorizată de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP) şi are trei calificări profesionale: asistent medical generalist (AMG), asistent medical de ­farmacie (AMF) și asistent ­medical balneofiziokinetoterapie şi recuperare (BFKT).

Evenimentul a avut loc la Palatul Patriarhiei, unde Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a felicitat pe absolvenţi şi le-a adresat un cuvânt de binecuvântare.

Patriarhul le-a spus că şcoala absolvită este „foarte importantă din punct de vedere bisericesc şi social”.

„Bisericesc pentru că este o şcoală integrată în Seminarul Teologic Nifon Mitropolitul din Bucureşti şi social pentru că este o mare nevoie de asistenţi medicali”.

Părintele Patriarh a mai explicat că prin activitatea lor în domeniul sănătăţii absolvenţii „completează proiectele Patriarhiei Române” privind contribuţia Bisericii la sănătatea publică prin programele speciale ca „Sănătate pentru sate”, „Donează sânge, salvează o viaţă!”, etc.

Potrivit Preafericirii Sale, sănătatea este un dar de la Dumnezeu care trebuie „păstrat, cultivat, apărat şi evidenţiat”. De asemenea, Patriarhul Daniel a făcut referire în cuvântul său şi la legătura dintre Dumnezeu, doctori şi pacienţi.

„Mântuitorul Iisus Hristos potrivit Sfintelor Evanghelii este prezent atât în doctorul care îngrijeşte de bolnav, cât şi în bolnav, pentru că spune «bolnav am fost şi M-aţi cercetat» sau «bolnav şi nu M-aţi cercetat» (Matei 25:36-44)”.

La finalul întâlnirii, Patriarhul României le-a oferit absolvenţilor mai multe daruri.

Pentru anul şcolar 2019-2020 la Școala Postliceală Sanitară „Sfântul Nectarie” există peste 100 de locuri disponibile, toate bugetate.

Via Basilica.ro

Responsive image Responsive image Responsive image