Prăznuirea Sfântului Grigorie Teologul, hramul instituției noastre

Prăznuirea Sfântului Grigorie Teologul, hramul instituției noastre

Ziua de 25 ianuarie a fiecărui an are o semnificație deosebită pentru elevii și profesorii Seminarului Teologic Ortodox din București. Prăznuirea Sfântului Grigorie Teologul, hramul instituției noastre.

Prăznuirea Sfântului Grigorie Teologul a oferit prilej de bucurie duhovnicească încă din ajunul acesteia, când, la Paraclisul Seminarului, a fost oficiată Vecernia Mare cu Litia sub protia părintelui Director Marian Colțan. În dimineața zilei de 25 ianuarie, elevii, alături de profesori și de oficialitățile care ne-au onorat cu prezența lor, au participat în biserica Mănăstirii Radu Vodă la Sf. Liturghie oficiată de Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul.

Conform tradiției noastre, la momentul chinonicului, un elev din clasa a XII- a, Cristea Gheorghe, a rostit o omilie cu prilejul acestei frumoase sărbători. La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de binecuvântare din partea Preafericitului Părinte Daniel, dar totodată a oferit anumite sfaturi practice pentru elevii aflați în sărbătoare.

Părintele Director Marian Colțan a mulțumit atât Preasfințitului, cât și tuturor oficialităților și i-a felicitat pe elevi. Părintele profesor a enumerat proiectele viitoare, între care și sfințirea paraclisului seminarului programată pentru 2020 si a subliniat faptul că anul acesta în cadrul instituției va absolvi prima generație de asistenți medicali.

La slujbă s-au rugat împreună cu profesorii și elevii seminarului bucureștean reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale, ai Inspectoratului Școlar al Municipiului București și ai Inspectoratului Școlar din Sectorul 4.

Responsive image Responsive image Responsive image Responsive image Responsive image