Hram la Seminarul Teologic ,,Nifon Mitropolitul”

Hram la Seminarul Teologic ,,Nifon Mitropolitul”

Seminarul Teologic Ortodox „Nifon Mitropolitul” din București și-a serbat joi ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Grigorie Teologul, Arhiepiscopul Constantinopolului. Cu acest prilej, elevii și profesorii seminarului s-au rugat în Biserica Mănăstirii Radu Vodă împreună cu PS Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Preasfinția Sa le-a atras atenția elevilor asupra măreției slujirii preoțești, pentru care nimeni nu este pregătit suficient:

„Nimeni din această lume, oricât s-ar considera de bun și oricâte merite ar putea avea, nu este de fapt vrednic să vină, să se apropie și să slujească Împăratului Slavei”, a spus PS Timotei, potrivit Radio Trinitas.

Ierarhul i-a îndemnat în acest sens să caute „prietenia cu Dumnezeu și cu oamenii aleși”, făcând referire la prietenia dintre Sfântul Grigorie Teologul și Sfântul Vasile cel Mare:

„Ei au cunoscut două drumuri: al Bisericii și al școlii. L-au iubit pe Dumnezeu și au iubit înțelepciunea, nu doar pentru a fi ei înțelepți, ci pentru a învăța pe alții, pentru a fi lumină într-o lume care are nevoie de aceasta”.

„Din viața Sfântului Grigorie Teologul, în primul rând ar trebui să învățăm dragostea față de Dumnezeu”, le-a spus PS Timotei Prahoveanul seminariștilor și credincioșilor prezenți la slujba Sfintei Liturghii oficiate cu prilejul cinstirii ocrotitorului spiritual al Seminarului Teologic din București.

Responsive image Responsive image Responsive image